Условия за доставка

Условия за доставка

След като направите поръчка от електронен магазин "Артюниън.бг", Вашата заявка ще бъде обработена до 24 часа и ще бъде изпратена чрез куриерска фирма Еконт Експрес освен в случаите, когато поръчаният продукт не е наличен. Ще се свържем с Вас веднага след направена поръчка за да уточним детайлите.

Обикновено поръчките се доставят в рамките на 4-5 работни дни, но в някои случаи е възможно закъснение, което ще бъде уточнено по телефона или по предоставен от клиента e-mail. Доставката за България и за други страни в ЕС, или другаде по света, е за сметка на клиента. Всички произведения се застраховат, като това гарантира целостта им при транспорт. Срокът за доставка зависи от избрания от вас начин за доставка.

За поръчки със стойност над 100 лв. в рамките на страната доставката е безплатна за Клиента!

Предаване на пратката

Скулптурата или картината се предава на Клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента като подписва придружаващите пратката документи. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на пратката в този срок, Галерията се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по повторната доставка.

Клиентът има право да откаже да получи заявената от него за покупка стока, когато доставеното произведение явно не съответства на поръчаното. В случай на повреда при транспорт, Клиентът е длъжен да запази цялата опаковка, като за рекламация се обърне към логистичната фирма. Всички произведения на изкуството са застраховани с тази цел за удобство на Клиента.

Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за покупка на стока през сайта на Галерията, като върне произведението в срок от 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на получаването му. В случай, че Клиентът се откаже от сключения договор в срока по предходното изречение, той следва да изпрати изявление за отказ и да върне произведението с ненарушена цялост, без каквито и да било външни дефекти, опаковано в защитни картони, като разходите за доставка са за сметка на Клиента. Клиентът е длъжен да съхранява полученото от него произведение на изкуството, да осигури запазването на неговата цялост и безопасността му. Галерията е длъжна да възстанови на Клиента в пълен размер заплатените от него суми не по-късно 14 дни, считано от датата, на която Клиентът е упражнил някое от правата си на отказ.

Всички предмети са придружени с касов бон, по желание на Клиента се издава и фактура.


ЗАЯВКА ЗА ПОКУПКА И ДОСТАВКА

  • Заявката за покупка и доставка на артикул/артикули се извършва посредством попълване на представените на Сайта формуляри.

  • Потребителят се задължава да предостави точни данни за лицето, което ще получи артикула, както и за мястото и адреса на доставка.

  • В заявката автоматично се описват видът, количеството и точната крайна цена, с включен ДДС, на заявените артикули.

  • Поръчването на определен артикул става чрез натискане на бутона “КУПИ” в офертата на избрания артикул. Това действие представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор Потребителя и Доставчика, в съответствие с описаните в настоящия документ Условия и особените правила на Закона за защита на потребителите (ЗЗП).

  • (5) След получаване на заявката Достъвчикът се свърва по телефон или посредством email съобщение с Потребителя. Последният трябва да потвърди направената поръчка изрично.

  • Чл. 9. Ако след получена заявка Достъвчикът установи, че поръчаният артикул вече не е в наличност или по друга обективна причина не може да бъде доставен, той може да предложи, възможно най-скоро след получаване на заявката, артикул или изработката на артикул с равностойно качество и цена или по желание на Потребителя да бъде доставен друг продукт при други условия.

Исен мениджмънт

Facebook